czwartek, 21 lutego 2013

Pasta jajeczna z łososiem

Powrót na bloga po wielu miesiącach z głową pełną nowych pomysłów na potrawy oraz
nową wymarzoną kuchnią :) Zapowiada się kulinarny zawrót głowy ;)
A dziś pomysł na smarowidło idealne na śniadanie czy kolację:
Pasta jajeczna z wędzonym łososiem i musztardą francuską.

Składniki: 
- 2 jajka ugotowane na twardo
- łosoś wędzony pokrojony w kostkę
- łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- świeżo mielony pieprz
- szczypta soli

Do miski wrzucić pokrojone w kostkę jajka; rozgnieść je widelcem.
Dodać majonez, musztardę i wędzonego łososia- całość wymieszać.
Powstałą pastę doprawić solą oraz pieprzem.
Przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku do 2 dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz