środa, 8 lutego 2012

Pieczone Pałki z Kurczaka w Musztardowo-Miodowej Glazurze

Pieczone razem z ziemniakami, jabłkiem oraz marchewką. Całość skroplona oliwą z oliwek i oprószona rozmarynem. Do tego kilka goździków i ząbków czosnku. Danie banalnie łatwe do przygotowania na obiad jak i kolację (wtedy lepiej zrezygnować z ziemniaków).

Składniki na 2 porcje
- 6 pałek z kurczaka
- 1 jabłko
- 6 zemniaków
- 1 marchewka lub 2 małe
- 4 ząbki czosnku (w łupinach)
- 12 goździków
- sól morska
- oliwa z oliwek
- świeżo zmielony pieprz kolorowy
- rozmaryn suszony lub świeży

Glazura
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztrdy francuskiej
- 1 łyżka oliwy z oliwek


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz