Polecam
Składniki:
- 5x serek waniliowy po 125 g
- 2 galaretki truskawkowe
- szklanka truskawek
- biszkopty
- 600 ml wrzącej wody
- kilka listków świeżej mięty
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć biszkopty. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jedno opakowanie galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Do dużego naczynia wrzucić serki waniliowe, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać mikserem na najwolniejszych obrotach. Drugie opakowanie galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wymieszać do momentu rozpuszczenia się proszku. Tężejącą masę z serków i galaretki wylać na biszkopty. Rozłożyć na masie serowej truskawki i wstawić do lodówki. Gdy druga galaretka zacznie tężeć wylać ją wierzch ciasta-wstawić do lodówki na min. 7h. Podawać ze świeżymi listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz