poniedziałek, 4 marca 2013

Muffiny z likierem kawowym i kawałkami czekolady

Składniki na 12 muffinek

-1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1/4 szklanka oliwy
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
- kieliszek likieru kawowego sheridan's
 - dwie garści groszków czekoladowych lub 50 g posiekanej gorzkiej czekolady

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W dużej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki.
Dodać pozostałe mokre składniki i wymieszać łopatką (zachowując taka konsystencje
ciasta aby pozostawały gdzieniegdzie grudki). Nakładać do foremki na muffiny po 1 dużej
łyżce ciasta. Piec w piekarniku przez 20-25 min.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz